A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) és a Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ) ez év őszén ismételten ismeretterjesztő cikkpályázatot hirdetett a doktori tanulmányaikat határainkon belül, valamint külföldön jelenleg folytató, tudományos fokozattal még nem rendelkező fiatal kutatóknak, hogy saját kutatásaikat, illetve azok tudományos hátterét és összefüggéseit közérthető módon közkinccsé tegyék.

A pályázatra három meghirdetett lapkategóriában összesen 20 pályamű érkezett.

A Valóság kategóriában 7 pályaművel neveztek. A helyezett írások pénzdíjazásban részesülnek.

A díjazottak: I. díj – 100.000 Ft KONTRA RÉKA: Az 1930-as évek Magyarországa egy spanyol diplomata szemével (ELTE BTK Új- és Jelenkori Egyetemes Történeti Tanszék, Történelemtudományi Doktori Iskola, témavezetők: dr. Szilágyi Ágnes Judit, dr. Zalai Anita)

II. díj – 75.000 Ft LENGYEL EMESE: Egynyári siker: A cirkusz csillaga című revüoperett alakulás- és előadás-története (DE BTK, Média- és Könyvtártudományi Intézet, Irodalom- és Kultúratudományok Doktori Iskola, témavezető: dr. habil. Keszeg Anna)

III. díj – 50.000 Ft LÉNÁRD BELLA DORINA: A hollywoodi háborús film műfaji átalakulása a XX. század második felében (ELTE BTK Filmtudomány Tanszék, Filozófiatudományi Doktori Iskola, témavezető: dr. Kovács András Bálint)

 

A zsűri dicséretben és a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) által felajánlott könyvjutalomban részesíti:

KISS MÁRTON: II. Rákóczi Ferenc évfordulóinak iskolai ünnepnapjai a két világháború között (1926–1938) (PTE BTK Interdiszciplináris Doktori Iskola; PTE TTK Földtudományok Doktori Iskola, témavezetők: dr. habil. Bene Krisztián, prof. dr. Pap Norbert, dr. habil. Schmidt Andrea)

A díjazottaknak gratulálunk!

Szerkesztőségünk a díjazott és a díjazásban nem részesült, de közlésre alkalmas cikkeket a következő lapszámokban megjelenteti.

NKA MNB PADME METU