Keresztes Ilona, a Kossuth Rádió munkatársa, a Vendég a háznál című műsor főszerkesztője kapta elsőként a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított Tőkéczki László-díjat; az elismerés ünnepélyes átadóját Budapesten tartották az MTVA Kunigunda utcai székházában 2018. szeptember 24-én. A kitüntetés odaítéléséről háromtagú testület (kuratórium) döntött, amelynek tagjai Vaszily Miklós, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója, Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatója, valamint a Magyar Művészeti Akadémia által delegált Kucsera Tamás Gergely főtitkár, Folyóiratunk főszerkesztője voltak. Ők nyújtották át az elismerést Keresztes Ilonának, aki az elismerő oklevél mellé egy egyedi tervezésű herendi vázát, valamint pénzjutalmat kapott.

A Tőkéczki László-díjjal az MTVA azokat a kollégáit szeretné elismerni, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, főleg az ismeretterjesztésben, így mintegy szellemi örökösei Tőkéczki Lászlónak. A Díjjal a jövőben is azokat a műsorkészítőket tüntetik ki, akiknek a munkája kimagasló értéket képvisel, akik „hozzájárulnak a Közszolgálati Kódex és a nemzeti közösség értékteremtéséhez”.

Idén, a családok évében azt a kollégát jutalmazta a kuratórium, aki leginkább az otthonteremtés, a család és a gyermeknevelés terén képvisel kimagasló értéket. Keresztes Ilona méltatásakor Mucsányi Marianna, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója hangsúlyozta, hogy a Vendég a háznál emblematikus produkcióvá vált: több mint huszonöt éve tanítja a felnőtteket arról, miként bánjanak jól egymással és a gyermekeikkel.

Az elismeréssel a közszolgálati médiatársaság méltó emléket állít a Duna Televízió alapító kurátorának, a közmédia sok műsora házigazdájának, a Valóság néhai főszerkesztőjének, Tőkéczki Lászlónak.

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat vezetése és Szerkesztőségünk szívből gratulál a Díjazottnak, erőt és derűt kívánunk jövőbeni munkájához!

NKA MNB PADME METU